Tessans cheescake med färska bär

Variationsmöjligheter

Ingredienser

  • Botten
  • 10 st digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 300 g färskost
  • 1 1/4 kesella
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • ½ citron rivet skal och juice
  • Instruktioner

    1. 175 grader
    2. Smält smöret. Krossa kexen i matberedaren och rör i smör. Tryck ut i en form 24cm i diameter eller i 12 mazarinformar av aluminium.
    3. Mixa samman de övriga ingredienserna till en jämn smet. Häll i formarna.
    4. Grädda små formar i ca 20 min, stor 20-30 min. Låt kallna och granera med bär, exempelvis jordgubbar, vinbär, hallon, passionsfrukt m.m.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben