Tex-mex paj

Serverar: 8 portioner

Detta är den godaste tex-mex/taco paj som jag brukar göra.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • Fyllning-första lagret
  • 400-500 g köttfärs
  • 1 finhackad lök
  • Smör/olja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse tacomix
  • 1 dl vatten
  • Fyllning-andra lagret
  • 4 hackade tomater
  • 2-3 finhackade peperoni
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g fetaost
  • 2-3 tsk tacosås, hot
  • 1 paprika, delad i mindre bitar
  • Till gratinering
  • 1-2 dl ost
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Arbeta samman ingredienserna till en deg och tryck ut i en stor rund pajform, cirka 28 centimeter med höga kanter.
    2. Grädda pajskalet i mitten av ugnen, 225 grader, i 10 minuter. Börjar skalet bli bränt, så täck med lite folie. Gräddar du pajskalet dagen innan, så slå in det avskalnade pajskalet i plastfolie tills du ska använda det.
    3. Fyllning-första lagret: Mjukstek den hackade löken i lite smör/olja i en stor stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek den under omrörning till en grynig röra. Pressa i en vitlöksklyfta, häll i tacomixen under omrörning och tillsätt vattnet. Låt småputtra en stund.
    4. Fyllning-andra lagret: Mosa fetaosten och blanda med övriga ingredienser
    5. Gör färdigt pajen: Fyll pajskalet med köttfärsröran och bred över fetaoströran. Strö över osten och grädda pajen i ugn, 225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (4)

    micejlababy 27 juni 2008

    Det var en av de godaste pajer jag testat.

    Haw 22 mars 2009

    Riktigt god! Tog lite tid med alla moment men det var den värd. Mannen tyckte det var lite mycket tomat i och då tog jg ändå bara tre men jag tyckte den var super. Tack för ett bra recept!

    memil 5 oktober 2010

    En av de godaste pajer jag gjort. Hade kalas i fredags och bjöd då på denna paj. Alla tyckte den var jättegod och flera ville ha receptet.

    Jinxarn 31 december 2011

    En riktig höjdare! Lika gott till fest som en vanlig lördagskväll! Tackar så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben