Texas chili

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 4 timmar

Originalreceptet till Texas chili innehåller ruskigt mycket mer sting och chili. Jag hittade inte alla ingredienser i butiken så det fick bli en variant, en lyckad sådan :)

Ingredienser

  • 700 g högrev
  • 124 g bacon
  • 3 dl köttbuljong
  • 33 cl ljust öl
  • ca 400 g Mutti fin krossade tomater
  • 1 lime
  • 1 gul lök
  • 2-3 stora vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd sweet snackpaprika
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 grön spansk peppar
  • knappt 1 msk sambal oelek
  • 2 msk hot chili sauce
  • 1 tsk tex-mex seasoning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • (3 tsk strösocker)
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar. Bryn det runt om. Stekgryta är bra att använda. Slå på buljongen, öl, krossade tomater och limesaft.
    2. Finhacka vitlöken, skär paprikan och löken i bitar och lägg i grytan. Hacka chilifrukterna och lägg i grytan samt övriga ingredienser förutom socker som kan vänta till avsmakningen. Låt grytan puttra på i några timmar, 3-4 ungefär.
    3. Knaperstek baconet och lägg det i grytan vid servering.
    4. Till grytan gjorde jag ett ljust matbröd som var ett riktigt gott tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben