Originalreceptet till Texas chili innehåller ruskigt mycket mer sting och chili. Jag hittade inte alla ingredienser i butiken så det fick bli en variant, en lyckad sådan :)
Ingredienser
700 g högrev
124 g bacon
3 dl köttbuljong
33 cl ljust öl
ca 400 g Mutti fin krossade tomater
1 lime
1 gul lök
2-3 stora vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd sweet snackpaprika
1 röd spansk peppar
1 grön spansk peppar
knappt 1 msk sambal oelek
2 msk hot chili sauce
1 tsk tex-mex seasoning
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
(3 tsk strösocker)
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar. Bryn det runt om. Stekgryta är bra att använda.
Slå på buljongen, öl, krossade tomater och limesaft.
- Finhacka vitlöken, skär paprikan och löken i bitar och lägg i grytan.
Hacka chilifrukterna och lägg i grytan samt övriga ingredienser förutom socker som kan vänta till avsmakningen. Låt grytan puttra på i några timmar, 3-4 ungefär.
- Knaperstek baconet och lägg det i grytan vid servering.
- Till grytan gjorde jag ett ljust matbröd som var ett riktigt gott tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (0)