Thai biff sallad

Serverar: 4 portioner

Thaibiff sallad

Ingredienser

  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 4 msk Blue Dragon teriyakimarinad
  • 2 msk Blue Dragon mörk kinesisk soja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 ½ tsk Blue Dragon hackad röd chili
  • 1 ½ tsk Blue Dragon hackad koriander
  • 3 msk Blue Dragon fisksås 190 ml
  • 3 ½ msk lime, pressad
  • 3 msk strösocker
  • 2 tomater
  • ½ gurka
  • 1 frp (80g) sockerärtor
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • ½ salladshuvud
  • 1 lime eller citron
  • 1 knippe valfria färska örter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och marinera ca 30 min i Teriyaki marinad och soja. Stek köttet medium i grill- eller stekpanna, ca 55C på termometern. Låt svalna och skär det kalla köttet i tunna skivor/strimlor.
    2. Blanda schalottenlök, vitlök, chili, koriander, fisksås, limejuice och socker till en slät sås, lättast med mixer eller stavmixer. Skär tomater i tunna klyftor, gurka och purjolök i tunna stavar, purjolök i tunna skivor. Dela sockerärtorna på mitten och strimla isbergssalladen. Lägg köttet i en rymlig bunke och blanda försiktigt med den mixade såsen samt alla grönsakerna utom salladen.
    3. Lägg sallad som en bädd på ett uppläggningsfat, arrangera kött- och grönsaksblandningen med sås ovanpå, garnera gärna med limeklyftor och färska örter.
    4. Tips: Det går utmärkt att byta ut biffen mot kyckling, kalkon eller annat mört kött. Grönsakerna kan också varieras efter smak och säsong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben