Thai-kryddad frasig nudelsallad

Serverar: 4 portioner

God

Ingredienser

  • äggnudlar (asiatiska eller vanliga)
  • svamp
  • rucola
  • böngroddar
  • röd paprika
  • grön paprika
  • salladslök
  • späd spenat
  • färsk koriander
  • färsk ingefära
  • mynta
  • cashewnötter
  • dressing
  • 2 chilifrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 3 cm ingefära
  • 4 limefrukter
  • 2 msk äkta soja
  • 1 msk sesamolja
  • olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna mjuka, skölj dem i kallt vatten och låt dem svalna. Skär svampen i skivor på längden. Hacka rucolan, böngroddarna, paprikan, salladslöken, spenaten, koriandern och myntan grovt. Rosta cashewnötterna i 200 graders ugn i 5 min.
    2. Skiva chilin, en vitlöksklyfta och ingefäran fint. Lägg allt i en syltburk med skruvlock och häll på pressad lime, soja och sesamolja, samt 2-3 gånger så mycket olivolja som pressad lime. Skaka om. Blanda salladen och häll på dressingen strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 28 juni 2008

    Älskar ju all Asiatisk mat, så denna var en goding av stora mått. Mycket speciella smaker blandade i en underbar kombination! Rekommenderas varmt! /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben