Thaifisk med kokos och matvete

Serverar: 4 portioner

Matvete på burk ger bra tugg i den här kryddstarka grytan.

Ingredienser

  • 1 påse fiskmix, 300 g
  • 2 morötter
  • 1 broccoli, ca 250 g
  • 1 burk grön curry grytbas, 400 ml
  • 1 liten burk kokosmjölk, 165 ml
  • ½ kruka hackad koriander
  • Rivet skal av ½ lime
  • 1 burk matvete, 400 g
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken. Skala och skär morötter i tunna skivor. Skär boccolin i buketter. Skala broccolistammen och skär den i skivor.
    2. Koka upp grytbasen och kokosmjölken i en stor kastrull eller gryta. Lägg i grönsakerna och låt koka 3-5 minuter med lock. Lägg i den halvtinade fisken och sjud i 5-7 minuter.
    3. Tillsätt hackad koriander och rivet skal av lime. Häll av och skölj matvetet.
    4. Fördela matvete i soppskålar och skeda över fiskgrytan. Servera med limeklyfta och lite koriander på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben