Thaifräs med nudlar

Serverar: 4 portioner

En rätt där du kan drömma dig bort till soliga Thailand. 492 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 pkt glasnudlar (à 200 g)
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 brk böngroddar, tex Mrs Cheng´s (à 280 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 lime, färskpressad juice från
  • 1 kruka koriander
  • ½ dl rostad lök
  • ½ dl torrostade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla chilifrukten. Häll av och skölj böngroddarna i vatten.
    2. Fräs kycklingen i olja och currypaste i ca 5 minute. Tillsätt lök, chilifrukt, böngroddar och fisksås, fräs ytterligare ca 5 minuter.
    3. Häll av och blanda i glasnudlarna, låt allt bli genomvarmt. Pressa över limejuicen. Plocka bladen från koriandern och blanda dem i woken.
    4. Strö över rostad lök och jordnötter vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben