Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Mycket god kycklinggryta som är omtyckt av hela familjen!
Strimla kycklingfilén och stek den i oljan tillsammans med bambuskotten. Krydda med ingefäran, currypastan och pressad vitlök. När kycklingen fått lite färg hälls kokosmjölken och buljongtärningen i, låt småputtra i ca 20 min. Smaka av med creme fraiché och pressad lime. (Tycker man att grytan ser lite färglös ut kan man hälla i lite soya.) Servera med kokt ris, sallad och thailändsk öl. (Singha)
grämig och GOD gryta !
God! Smakade bra även utan creme fraich. Skulle kunna vara gott med paprika, morot eller wokgrönsaker på burk (MRS CHENG`S väldigt god, brukar använda den i grytor!)
vilken sorts buljon ska det vara?:) låter väldigt gott, detta ska provas :)
Mums... det här blev en favorit hos hela familjen.
Jättegod gryta! Dock ganska stark, så var sparsam med currypastan om det är barn som ska äta :) Ingefäran använde jag den man köper i affär, minced som finns i glasburk. Mumma! Tips! Gott med 2 burkar kokosmjölk, så det blir mer god sås. För att få mer färg och grönt i grytan mikrade jag en halv påse wok-grönsaks-mix (findus frysta) och rörde ner i kastrullen. Det gav både färg och smak! Stekte kyckling och bambuskott i stekpanna i omgångar och bytte sedan till en gryta.
Har precis ätit din thaigryta, den var hur god som helst. Allt tog slut på 3 personer.