Thaigryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Supergod!

Ingredienser

  • Ca 1 kg kycklingfilé
  • 250 g schalottenlök
  • Ca 2 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk peppar
  • Sås
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl sweet chilisås
  • ½ dl chilisås
  • 1 lime - både skalet och saften - finriv skalet med rivjärn
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen i mindre bitar och lägg sedan i en ugnssäker form. Klyfta schalottenlöken och finhacka ingefäran, vitlöken och spansk peppar och fräs på lite. Lägg sedan detta med kycklingen.
    2. Lös upp buljongtärningen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt det puttra lite och häll det sedan över kycklingen i formen.
    3. In i ugn 175 grader i ca 15 min. Ta sedan ut det och strö på parmesanost, så mycket man vill ha och in i ytterligare 5 min. Detta kan serveras antingen med ris eller bandpasta samt en god sallad.
    4. Supergott!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (2)

    annis70 22 juni 2010

    Ska det vara kycklingfilé eller en hel kyckling? Tacksam för svar :)

    hwesth 22 juni 2010

    Oj glömde skriva att det ska vara kycklingfilé! Ska rätta till det :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben