Thaikryddad linssoppa

Serverar: 4 portioner

Citrongräs, chili, koriander, lime och kummin - en asiatisk soppa med sting!

Ingredienser

  • ½ dl riven färsk ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 6 dl vatten
  • 400 g tärnad potatis
  • 2 skivade morötter
  • 2 burkar kokosmjölk, á 400 ml
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl röda linser
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, rivet skal och 1 msk pressad saft
  • 150 g delade sugar snaps eller sockerärter
  • Garnering
  • Färsk persilja eller koriander
  • Instruktioner

    1. Fräs ingefära, chili och currypasta i olja i en kastrull.Häll i vatten och låt koka upp. Lägg ner potatis och morötter, koka i ca 10 minuter.
    2. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar, linser, blomkål, salt, skal och saft av lime. Koka ca 8 minuter.
    3. Lägg i sugar snaps eller sockerärter som endast ska få ett uppkok. Strö över persilja eller koriander och servera!

    Liknande recept

    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben