Thaikyckling från grillen

Serverar: 6 portioner

Thaikryddning ger de marinerade kycklingdelarna en pikant och härlig smak som passar perfekt till grillfesten.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingbröst à 125 g
  • 6 kycklingklubbor utan skinn och lårfilé, ca 900 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk färsk, finhackad ingefära
  • 1 liten röd chilifrukt, utkärnad och tunt skivad
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk hackade koriandernötter
  • 4 tsk hackat citrongräs
  • Saften av 4 limefrukter
  • 4 tsk jordnötsolja
  • 4 tsk smält smör eller margarin
  • Olja till grillningen
  • Instruktioner

    1. Gnid in kycklingbröst- och lår med salt och citronpeppar. Stick små hål i köttet med en gaffel eller en köttsticka. Blanda resten av ingredienserna i en stor skål. Tillsätt kycklingen, vänd och gnid in den väl med marinaden. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylskåp i minst 3 timmar.
    2. Förbered utegrillen eller sätt ugnens grill på hög värme.
    3. Klä ett grillgaller eller en plåt med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Lägg på kycklingen och grilla 10 cm från värmen i 5 minuter på varje sida. Sätt ner grillen eller flytta kycklingen ytterligare 5 cm från värmen. Grilla kycklingbrösten ytterligare 15 minuter. Pensla kycklingen kontinuerligt med den överblivna marinaden tills den är färdig.
    4. Dela ev kycklingbrösten på mitten. Lägg upp all kyckling på ett stort serveringsfat.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben