Thaikyckling med kokosmjölk och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gi- mat med smak.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk riven vitlök
  • 2 tsk riven ingefära
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 10 sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk honung
  • ½ lime
  • 10 minimajs
  • 1 näve broccolibuketter
  • Färsk koriander
  • Cashewnötter
  • Instruktioner

    Skär filéerna i mindre bitar. Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och vitpeppar. Lägg i filébitarna och marinera i 10 minuter. Skär paprika och sockerärtor i bitar. Värm en wok eller en stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn i någon minut. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter. Lägg i majs, sockerärtor och broccoli och koka i 3 minuter innan servering. Smaka av med mer currypasta om det behövs. Dekorera med koriander och cashewnötter. Servera med råris eller basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    safir74 6 oktober 2008

    Denna rätt är himla god!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben