En mycket god och enkel gryta med smak av Thailand~ Receptet räcker för 2-3 personer.
Ingredienser
2 pangasius fiskfiléer (upptinade)
2 morötter
3 selleristjälkar
50 g asiatiska wokgrönsaker (upptinade)
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 limeblad (kan ersättas med små skalbitar från en lime)
1 ½ kycklingbuljongtärningar
4 – 5 msk mango chutney
3 msk thailändsk fisksås
Vitpeppar
Salt
Margarin (alt smör eller olja till stekning)
Mycket gott. Fisken fick en härlig konsistens. Jag tycker dock att den var för salt. Skulle nog räcka med 1 buljongtärning och inget salt på fisken. Saknade hetta och lite syra så jag pressade i lite lime och hettade til rätten med sambal oelek. Kommer aboslut att göra rätten igen och då prova med röd curry.
Jag menade alltså att hela rätten var för salt - inte att fisken var för salt.
Smakrik, annorlunda och god fiskrätt!