Thailändska tunna omeletter med fläsk

Serverar: 4 portioner

Thailändska, tunna omeletter fyllda med fläsk, grönsaker och spännande kryddor. Något för dig som tycker det är roligt att stå vid spisen och gärna lägger ner tid på det!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 msk vatten
  • 2 - 3 msk matolja
  • Smör eller margarin till fatet
  • Strimlad röd och grön paprika till garnering
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 200 g bogfläsk utan svål
  • 1 pkt wokgrönsaker, gärna frysta
  • 1 msk fish sauce
  • 1 - 2 tsk currypasta
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk ketchup
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och vatten med en gaffel så att de långa äggvitetrådarna bryts av. "Lyft" i smeten så går det fortast.
    2. Stek 8-12 tunna omeletter i en liten stekpanna. Häll i ca ½ tsk matolja till varje omelett och låt smeten stelna över svag värme utan att få någon nämnvärd färg. Lägg omeletterna bredvid varandra på smörpapper.
    3. Skala och hacka löken mycket fint. Skär fläsket i bitar och kör dem i matberedare till en grov färs. Tina wokgrönsakerna och hacka dem grovt.
    4. Värm resten av matoljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i löken och låt fräsa någon minut, tillsätt kött och fräs ytterligare en minut. Rör om ofta.
    5. Tillsätt wokgrönsakerna och fortsätt att fräsa 1-2 minuter. Smaksätt med fish sauce, currypasta, socker och ketchup.
    6. Fördela fyllningen på de tunna omeletterna, vik in kanterna och rulla ihop till dolmar. Smörj ett ugnssäkert fat och lägg dolmarna med skarven nedåt på fatet. Täck med aluminiumfolie och värm i 175 grader, 15 minuter. Garnera med strimlad paprika.
    7. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben