Thailändskt kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Mjölk- och glutenfritt

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 st paprika
  • 4 st cocktailtomater
  • ½ msk olja
  • 2 st frp djupfrysta wokgrönsaker
  • Grönsaksbuljong eller vatten
  • Marinad
  • 1/4 dl soja
  • 1/4 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk flytande honung
  • ½ msk ingefära, helst färskriven
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • Sås
  • 2 dl laktosfri cremé fraiche
  • 1 st pressad vitlök efter smak
  • 1 dl finhackade färska örtkryddor t.ex. persilja, gräslök, dragon
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt medan spetten görs i ordning.
    2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
    3. Skär kycklingköttet i små munsbitar och lägg dem i marinaden. Låt marinera kallt i ca 30 minuter.
    4. Skala löken och dela den i klyftor. Dela och kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Trä upp kycklingbitarna på spett, varva med schalottenlök och paprika, avsluta varje spett med en cocktailtomat.
    5. Pensla spetten med lite olja eller margarin.
    6. Sätt ugnsgrillen på 275 grader.
    7. Koka wokgrönsakerna hastigt i grönsaksbuljong eller lättsaltat vatten.
    8. Grilla spetten tills kycklingköttet är genomstekt. Vänd spetten en gång under grillningen.
    9. Lägg upp grönsakerna på varmt serveringsfat och lägg de nygrillade spetten ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben