Thaisallad med hetta

Serverar: 4 portioner

Dröm dig bort till Thailand! Denna rätt kan även njutas av kall. 459 kalorier per portion

Ingredienser

  • 200 g glasnudlar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • 5 msk coconut sweet chili sauce (Santa Maria)
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 1 ½ msk rapsolja
  • 80 g bladspenat
  • 2 tsk salt
  • 500 g utskuren biff
  • 1 lime
  • Pepparsås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i en sil. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, skölj och strimla salladslöken.
    2. Blanda alla ingredienser till pepparsåsen. Blanda nudlar, sweet chilisås, soja, 1 tsk olja, paprika, salladslök, spenat och ½ tsk salt.
    3. Krydda biffarna med 1 ½ tsk salt. Stek dem i 1 msk olja i en riktigt het panna 2 minuter per sida. Låt köttet vila en stund. Skiva köttet tunt, ringla över pepparsåsen och servera med nudelsallad och limeklyftor

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben