thaisoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Den här soppan går bra att förbereda. Den är väldigt god och jag har haft den både som förrätt, huvudrätt och på buffébordet.

Ingredienser

  • 400 g sötpotatis eller vanlig potatis
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk färsk, riven ingefära
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljong-tärningar
  • 50 g risnudlar
  • 2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • Rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i grädden och smaksätt soppan med limeskal och saft. Låt soppan koka upp och smaksätt med salt och sambal oelek. Strö över gräslöken. Lägg risnudlarna i soppskålar och häll över soppan. Servera med rostat bröd och chilismör, som rörs ihop av 25 g mjukt smör, 1/2 tsk pressad citronsaft, 1 tsk farinsocker och 1/2 tsk sambal oelek. Tips: Soppan kan göras i förväg. Men nudlarna kokas strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben