Thaisoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod, nyttig, snabb och kalorisnål, kan man mer begärna? 1 portion innehåller: 227 kcal/950 kJ, 13 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 burk 400 g, kokosmjölk, lätt
  • 5 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 citrongräs
  • 300 g frysta broccolibuketter
  • 100 g sockerärter
  • ½ dl färsk koriander eller bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor.
    2. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
    3. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
    4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar, strimla sockerärterna. Låt koka upp.
    5. Smaka av – vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i lite mer sambal oelek.
    6. Servera med finstrimlad koriander eller bladpersilja

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mia1980 18 februari 2014

    Riktigt god soppa, denna kommer vi göra fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben