Thaisoppa med variationer

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Tycker ni som jag att Keldas Thaisoppa är en praktisk genväg när man är sugen på lite thaismak men har ont om tid - då kanske dessa tips på olika tillägg som piffar upp soppan och gör den mer matig kan vara användbara.

Ingredienser

  • 4 dl Kelda Spicy Thai soup
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 4-5 färska champinjoner
  • 50 g sockerärtor
  • 1 salladslök eller ½ purjolök
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 1 chilifrukt
  • 1 lime
  • Färsk koriander
  • Thaibasilika
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt skivade champinjoner, grovt strimlade sockerärter, strimlad lök och finstrimlad chili. Låt fräsa ett par minuter utan att grönsakerna blir mjuka. Häll i soppan och värm upp. Lägg sist i kräftstjärtarna som bara ska bli varma, och pressa i lime. Toppa med hackade färska örter.
    2. Njut med sprödvärmd baguette eller annat gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben