The great pavlova

Serverar: 10 portioner

En dessert som gör lycka på alla kalas – för alla som har barnasinnet i behåll. Pavlova är en mycket populär dessert i Australien men kommer ursprungligen från Ryssland!

Ingredienser

  • Maräng
  • 2 dl äggvita
  • 4 ½ dl socker
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Sockerlag
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • 6 passionsfrukter
  • Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • 300 g jordgubbar
  • 2 bananer
  • 5 ananasringar
  • En klase vindruvor
  • Instruktioner

    1. Maräng: Vispa den till hårt skum, börja först lite försiktigt för att stegvis öka hastigheten. Tillsätt sockret, lite i taget.
    2. Vispa 15–20 minuter. Vänd varsamt ner maizena, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist ner vinägern.
    3. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugn, 135°.
    4. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100° och baka marängen i ytterligare 1 ½ timme. Ta ut och låt svalna på galler.
    5. Sockerlag: Koka en sockerlag av vatten och socker. Sjud utan lock 15 minuter.
    6. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och lägg det i sockerlagen. Koka i ytterligare 15 minuter. Låt lagen svalna.
    7. Fyllning: Vispa grädden. Skiva jordgubbarna och bananerna.
    8. Lägg i sockerlagen. Skär ananasringarna i bitar. Dela och kärna ur vindruvorna. Lägg även dessa i lagen. Dela marängen i en topp och botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting.
    9. Varva maräng, grädde och fruktlag. Servera genast.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben