Pavlova marängtårta

Serverar: 8 portioner

Pavlova är en efterrätt vars upphovsland är oklart. Australien och Nya Zeeland gör båda anspråk på rätten och båda länderna anser den som sin nationalrätt. Under 1920-talet turnerade Anna Pavlova i Australien och på Nya Zeeland varpå bakelsen uppfanns till hennes ära. Kakan består av en marängbaserad botten som toppas med vispgrädde och olika frukter och bär.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2½ dl Milda Visp
  • 2 bananer
  • Hallon och blåbär eller annan frukt och bär
  • 1 passionsfrukt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 125°C. Häll äggvitorna i en torr och ren skål. Vispa dem lätt.
    2. Tillsätt strösocker, lite i taget, sedan potatismjöl och vaniljsocker. Vispa till hårt skum.
    3. Rita en tallriksstor rundel på ett bakplåtspapper och bred ut marängsmeten i den.
    4. Grädda tårtan i mitten av ugnen i 2 timmar. Den kan stå kvar i avslagen ugn till dagen efter.
    5. Skiva bananerna och lägg dem på marängen. Vispa grädden och bred den över bananerna mörknar inte när de ligger under grädden.
    6. Dekorera med hallon, blåbär och passionsfruktskärnor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (1)

    heididiane 19 juli 2011

    Mycket god :) vispade i 2tsk vaniljsocker i grädden också, blev riktigt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben