Tigerkaka i långpanna

Serverar: 20-25 portioner

Superenkelt och supersmaskigt! Klart i en handvändning!

Ingredienser

  • 200 g smör el. margarin
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kaffe/matlagningsgrädde
  • Smaksättning 1
  • Finrivet skal av en apelsin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smaksättning 2
  • 4 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst, tillsätt sedan ett ägg i taget.
    2. Sikta ned vetemjöl och bakpuler. Tillsätt kaffegrädden och rör varsamt smeten slät.
    3. Smaksätt 2/3 av smeten med apelsinskal och vaniljsocker och den sista tredjedelen med kakao.
    4. Bred ut den ljusa smeten i en liten, bakpappersklädd långpanna (ca 20x30 cm) och spritsa sedan ned kakaosmeten lite här och där.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader och i 20-25 min. Skär upp när kakan kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben