Tigerkaka med chokladfudge

Serverar: 10-12 portioner

Oemotståndlig kaka med vackert mönster och en underbar fudge på toppen!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kakao
  • Smör och ströbröd till formen
  • Chokladfudge
  • 1½ dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 75 g mörk choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll 2/3 av sockerkakssmeten i en smord och bröad form.
    3. Blanda kakao i resten av smeten och häll den över den ljusa i formen. Dra med en gaffel eller slev genom smeten så att kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
    4. Koka under tiden upp grädde, smör och farinsocker och låt sjuda ett par minuter på medelhög värme. Dra kastrullen från plattan. Hacka chokladen, blanda ner den och rör tills allt smält.
    5. Ta ut kakan och låt svalna något. Stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett tårtfat och häll över fudgen. Ställ kallt och låt stelna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    4.6
    40 min
    12
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben