Tigerräkor i tamarindsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Ett jättegott recept där man tyvärr använder tigerräkor, men det går ju att använda vanliga räkor istället om man vill tänka på miljön :-)

Ingredienser

  • 400 g tigerräkor utan skal
  • 25 g pressad tamarind
  • 4 små röda torkade chilifrukter
  • 1 scharlottenlök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 2 msk olja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg tamarinden i en skål och häll över 1 dl kokhett vatten, rör om så att tamarinden helt löses upp, låt stå 10 min. Under tiden hettar du upp olja i en panna och rostar chilin. Lägg de sedan på hushållspapper. Tillsätt mer olja och fräs scharlottenlöken och vitlök gyllenbruna. Lägg de också på hushållspapper.
    2. Sila tamarinden noggrant. Ta ca 3 msk av den silade vätskan och tillsätt i pannan tillsammans med socker, buljong, fisksås och den rostade chilin, koka upp.
    3. Tillsätt räkorna och låt sjuda ca 2 min. Blanda i vitlök och scharlottenlök och rör om. Servera genast med strimlad salladslök och koriander och ev kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anastaziach 5 januari 2012

    Man ska INTE köpa tigerräkor!!!! dom förstör enormt stora delar av mangroveträsk å lämnar dessutom folk hemlösa!! Stor reklam om de på tvn nu. Största miljö boven i våran tid!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben