Tigerräkor stekta i vitlökssmör

Serverar: 2 portioner

Passar lika bra som förrätt som huvudrätt.

Ingredienser

  • Räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk olivolja
  • 300 g tigerräkor
  • Persiljekvist
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk citronsaft
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka vitlöksklyftorna och låt puttra i den uppvärma olivoljan i ½ minut. Tillsätt därefter de skalade räkorna. Rör om då och då och stek på hög värme i 3-4 minuter tills räkorna känns färdiga. Lägg upp på en tallrik. Täck över och håll varmt. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt hackad vitlök, persilja och citronsaft. Låt puttra en kort stund. Krydda med svartpeppar. Häll vitlökssmöret över räkorna och servera med en liten persiljekvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben