Korv är en tacksam råvara som alltid kan varieras. Här fyller du några vanliga frukostkorvar med en läcker röra gjord på bl.a. tomat, lök och timjan.
Ingredienser
1 kålhuvud , ca 3/4 kg
2 tsk salt / liter vatten
4 korvar , t . ex . frukostkorvar
3 små gula lökar
1 dl mjölk
½ dl tjock grädde
½ dl tomatpuré
1 msk timjan
Svartpeppar
Paprikapulver
Instruktioner
Ansa och strimla vitkålen. Lägg den i en kastrull med lite lättsaltat vatten. Låt kålen koka mjuk på svag värme under lock ca 10-20 minuter. Känn efter med en provsticka om kålen är mjuk.
Torka korvarna och skär en lång skåra i dem. Lägg korvarna på ett ugnssäkert fat.
Skala och finhacka löken. Blanda mjölk, grädde, tomatpuré och kryddor.
Fyll korvarna med den hackade löken och häll tomatblandningen över.
Stek korvarna i 225 grader tills de fått fin färg och är genomstekta.
Ta upp kålen och låt den rinna av. Servera den till korvarna tillsammans med kokt potatis eller ris. Rårivna morötter passar också fint till.