Tirami Su på sockerkaka

Denna italienska dessert är lika god som lättlagad.

Ingredienser

  • 200 g sockerkaka
  • 3 äggulor
  • 5 msk socker
  • 250 g Mascarpone färskost
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 -2 dl kallt starkt kaffe
  • 2-3 msk konjak
  • Garnering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Lägg ca hälften av dem i en form.
    2. Blanda samman kaffe och konjak. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan.
    3. Vispa äggulorna och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Rör ner färskosten klickvis i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
    4. Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner grädden i äggsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
    5. Bred cirka hälften av krämen över sockerkakan. Fördela resten av sockerkakan ovanpå. Ringla över resterande kaffe. Bred till sist över resten av krämen. Ställ kallt i 3-4 timmar.
    6. Sikta över kakaoupulver strax före desserten skall avnjutas.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (1)

    TriBeca 28 maj 2008

    Låter jättegott! Någon som vet hur länge Tíramisú håller sig i kylskåpet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben