Denna italienska dessert är lika god som lättlagad.
Ingredienser
200 g sockerkaka
3 äggulor
5 msk socker
250 g Mascarpone färskost
Rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 1/2 -2 dl kallt starkt kaffe
2-3 msk konjak
Garnering
Kakao
Instruktioner
Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Lägg ca hälften av dem i en form.
Blanda samman kaffe och konjak. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan.
Vispa äggulorna och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Rör ner färskosten klickvis i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner grädden i äggsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
Bred cirka hälften av krämen över sockerkakan. Fördela resten av sockerkakan ovanpå. Ringla över resterande kaffe. Bred till sist över resten av krämen. Ställ kallt i 3-4 timmar.
Sikta över kakaoupulver strax före desserten skall avnjutas.
Låter jättegott! Någon som vet hur länge Tíramisú håller sig i kylskåpet?