Tiramisu i glas

Serverar: 4 portioner

Tiramisu gör du på den italienska färskosten mascarpone. Hittar du inte den i din butik kan du ta crème fraiche i stället, även om resultatet blir lite syrligare. Ett par droppar likör i kaffet är också gott. Fast då blir det dessert bara för de vuxna.

Ingredienser

  • 400 g italienska savoiardikex (vincenzo eller ladyfingers)
  • 2 koppar starkt kaffe
  • 4 ägg
  • 100 g socker
  • 400 g mascarpone
  • Lite kakao
  • 2 cl kaffelikör
  • Instruktioner

    1. Häll kaffet över kexen så de blir rejält blöta. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman ägg-smeten med osten.
    2. Lägg ett lager kex i bottnen på en form och täck med ett lager ostkräm. Pudra kakao över alltsammans.
    3. Du kan också göra som på bilden, småportioner direkt i glas eller skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben