Ca 1 liter färska bär (hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär osv)
Instruktioner
Sockerlagen:
Koka upp vattnet med samtliga ingredienser och låt även skalet från passionsfrukterna koka med. Koka allt i ca 5 minuter och låt sedan lagen svalna.
Mascarponekräm:
Börja med att separera äggulorna och vitorna.
Vispa gulorna med 3 msk socker tills de är ljusa och fluffiga. Häll i mascarponen och vispa till en tjock och slät smet.
Vispa nu vitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan 1 msk socker och vispa till en lätt maräng. Vänd försiktigt ner vitorna i mascarponekrämen med en stor sked eller slickepott.
Ta fram ett fint serveringsfat och lägg 9 savoiardikexen på fatet. Häll över lite av sockerlagen på kexen så att de blir saftiga.
Häll på lite av mascarponekrämen och lägg på ett lager av färska bär.
Lägg på ett nytt lager savoiardikexen och upprepa prceduren med mascarponekräm och bär.
8 dl vatten i sockerlagen blir väldigt mycket i min tiramisu, 2-3 dl passar mycket bättre för mig, hur har ni andra gjort?