Tiramisú med marinerade bär och citronkräm

Serverar: 8-10 portioner

En otroligt fräsch variant av den klassiska italienska efterrätten tiramisú.

Ingredienser

  • Citronkräm
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 citroner, rivet skal och saft
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Marinerade bär
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk Grand Mariner
  • ½ lime, saften
  • 250 g blandade bär, som hallon, blåbär och jordgubbar
  • Mascarponekräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 500 g mascarponeost
  • Botten
  • 5 msk Limoncello, citronlikör
  • 5 msk flädersaft, outspädd
  • 200 g savoardikex
  • Servering
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronerna i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar och första bubblan syns. Lyft av från plattan och vispa i smöret, lite i taget. Låt kallna.
    2. Marinerade bär: Koka upp socker, vatten och frön från vaniljstången till en lag. Lyft av från plattan. Blanda i likör och limesaft. Låt kallna. Lägg i bären och låt dra i minst 30 minuter.
    3. Mascarponekräm: Vispa grädden hårt med 1 msk socker. Vispa äggulor och resten av sockret krämigt. Tillsätt mascarpone och gräddblandningen, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
    4. Botten: Blanda Limoncello och flädersaft. Doppa försiktigt savoardikexen snabbt i likören. Lägg kexen i botten av en form. Skeda över lite av citronkrämen. Fortsätt med ett lager av mascarponekrämen. Lägg på lite av de marinerade bären. Varva kex, citron-, mascarponekräm och bär. Avsluta med mascarponekräm. Toppa med bär. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Ta ut tiramisún och pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben