Tirups jordgubbstårta

Serverar: 1 portioner

Himmelskt god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2-3 dl vaniljkräm (kok marsan)
  • Ca: 1 liter jordgubbar
  • 1½ dl vinbärsgele
  • Citronmeliss
  • Tillserveringen
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Låt den vila en stund. Kavla ut och klä en veckad paj. Nagga botten med gaffel.
    2. Grädda pajskalet ca 20 minuter i 225 grader. Gör vaniljkrämen enl anvisning på förpackningen och låt den kallna.
    3. Strax före serveringen: Bred ut krämen i botten på pajskalet. Lägg på skivade jordgubbar i vackert mönster. Pensla på smält gelé och garnera med citronmeliss. Servera gärna med en klick grädde till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben