Tjocka äppelplättar med äppelkompott

Serverar: 4 portioner

Fluffiga, puffiga och äppelsmakande plättar som är supergoda! Perfekt till dessert, mellanmål eller lyxig frukost.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ tsk mald kanel
  • 3½ dl vetemjöl, 210 g
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2½ dl mjölk
  • 2 äpplen, gärna Aroma
  • 2 msk smör
  • Kompott
  • 2 äpplen
  • 2 msk socker
  • Servering
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Kompott: Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Lägg dem i en gryta och tillsätt sockret. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna.
    2. Plättar: Vispa ihop ägg, socker och kanel. Sikta i mjöl, bakpulver och salt och tillsätt mjölken, lite i taget. Vispa till en klumpfri smet. Kärna ur äpplena, riv ner dem i smeten.
    3. Stek tjocka plättar av smeten i en plättlagg eller stekpanna. Lägg plättarna på ett fat under aluminiumfolie medan resten av smeten steks.
    4. Servera plättarna med kompotten och ringla över lite honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben