Tobbes heta tomat- och räksoppa

Serverar: 5-7 portioner

I samband med premiären på Godare Mat skapades denna heta soppa och serverades som entré vid release-festen...

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1/2-1 msk sambal oelek
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 500 g räkor
  • Instruktioner

    1. Skålla och flå tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och hacka löken fint. Hacka vitlöken fint. Ta ur kärnhuset ur paprikan och skär den i små tärningar.
    2. Fräs lök och paprika i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att få färg. Tillsätt tomat, sambal oelek, fänkålsfrön, vatten, buljongtärning, salt och vitpeppar. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter på låg värme.
    3. Dra grytan från värmen. Mixa till en slät soppa med stavmixer direkt i grytan. Vispa äggulorna och rör sedan ner dem i soppan. Tillsätt till sist räkorna.
    4. Servera med ett grovt bröd och en god ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben