Tobleroneparfait med hallonsås

Serverar: 6 portioner

Med vaniljvisp kan man göra många olika enkla och goda efterrätter.

Ingredienser

  • 2 paket vaniljvisp
  • 100 g tobleronechoklad
  • Hallonsås
  • 250 g hallon
  • 4 msk florsocker
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa vaniljsåsen tills den tjocknar.
    2. Hacka tobleronen i grova bitar och blanda ner bitarna i vispet.
    3. Fördela i portionsformar och ställ i frysen i 2-3 timmar.
    4. Tina hallonen och kör dem i en mixer med florsocker. Späd med vattnet. Passera såsen genom en trådsil.
    5. Doppa formarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp på assietter och servera med hallonsåsen.
    6. Tips: Som portionsformar kan man använda mindre urdiskade yoghurtförpackningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gourmet-Ia 30 juli 2008

    Påminner om min. Då jag även gillar hallon, så måste ju denna vara precis lika god. Mums, eller hur?

    AmandaIdenNordin 1 juni 2009

    Super god och enkel att göra.

    MatGladTjejHej 19 februari 2011

    Mycket god, "går hem" hos barn!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben