Den här rätten lagade jag ofta ett tag då jag åt mest veganmat. Funkar att bjuda de flesta på. Veganer, ägg- och mjölkallergiker och även glutenallergiker bara man använder sig av en soja som är glutenfri.
Ingredienser
500 g tofu
4 vårlökar
2-4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
1 msk citronsaft
2 ½ dl kokosgrädde
1 finhackad grön chili
2 msk soja
1 lagerblad
1 msk curry
2 msk olja
Instruktioner
- Tärna tofun och stek den i olja. Vänd på den emellanåt så att den blir jämnt ljusbrun överallt. Lägg tofun åt sidan ett tag.
- Stek löken och curryn i olja. Blanda i allt förutom citronsaften och tofun. Koka upp och fortsätt blanda ytterligare ett par minuter.
- Häll nu i citronsaften och tofun och låt koka på låg värme under lock ett tag till.
- Jag brukar äta det här med kokt bovete. Mycket gott!
Liknande recept
Kommentarer (0)