Tofu med kokos och curry

Serverar: 4 portioner

Den här rätten lagade jag ofta ett tag då jag åt mest veganmat. Funkar att bjuda de flesta på. Veganer, ägg- och mjölkallergiker och även glutenallergiker bara man använder sig av en soja som är glutenfri.

Ingredienser

  • 500 g tofu
  • 4 vårlökar
  • 2-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk citronsaft
  • 2 ½ dl kokosgrädde
  • 1 finhackad grön chili
  • 2 msk soja
  • 1 lagerblad
  • 1 msk curry
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Tärna tofun och stek den i olja. Vänd på den emellanåt så att den blir jämnt ljusbrun överallt. Lägg tofun åt sidan ett tag.
    2. Stek löken och curryn i olja. Blanda i allt förutom citronsaften och tofun. Koka upp och fortsätt blanda ytterligare ett par minuter.
    3. Häll nu i citronsaften och tofun och låt koka på låg värme under lock ett tag till.
    4. Jag brukar äta det här med kokt bovete. Mycket gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben