Tofupinnar med potatismos och dillsås

Serverar: 4 portioner

Ibland är tofupinnar precis vad magen och hungern kräver och då kan detta recept lugna dig med att de är superenkla att göra, frasiga som få och svåra att sluta äta. Ett supergott vegoalternativ till fiskpinnar. Äggfria och laktosfria.

Ingredienser

  • Tofupinnar
  • 400 g fast tofu
  • 3 msk sojasås
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
  • Rapsolja att steka i
  • Potatismos
  • 1½ kg mjölig potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Dillsås
  • 3 dl växtbaserad yoghurt eller créme fraiche, t ex sojayoghurt eller Oatly i Fraiche
  • ½ dl äggfri majonnäs
  • ½ citron, saften
  • 1 dl finhackad dill, fryst går bra
  • Instruktioner

    1. Tofupinnar: Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd tunt och låt marinera i minst 30 minuter.
    2. Vispa ihop vetemjöl och vatten. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.
    3. Potatismos: Koka potatisen mjuk. Vispa sönder med en elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.
    4. Rör ihop samtliga ingredienser till dillsåsen.
    5. Servera tofupinnarna med potatismos och dillsås.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben