Ibland är tofupinnar precis vad magen och hungern kräver och då kan detta recept lugna dig med att de är superenkla att göra, frasiga som få och svåra att sluta äta. Ett supergott vegoalternativ till fiskpinnar.
Äggfria och laktosfria.
Ingredienser
Tofupinnar
400 g fast tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
Rapsolja att steka i
Potatismos
1½ kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
Salt
Vitpeppar
Dillsås
3 dl växtbaserad yoghurt eller créme fraiche, t ex sojayoghurt eller Oatly i Fraiche
½ dl äggfri majonnäs
½ citron, saften
1 dl finhackad dill, fryst går bra