Tomat- och bönsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Ett gott och näringsrikt tillbehör som passar det mesta, eller som salladsinslag på ett buffébord. Använd de bönor som är just din favorit. Jag tycker att svarta eller cannellini är de som passar bäst i denna sallad. Vi äter en del bönor hemma hos oss, och jag rekommenderar det varmt.

Ingredienser

  • 700 g tomater, gärna blandade körsbär, kvist och vanliga
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5-10 blad färsk basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 400 g cannellinibönor
  • Ev 10-15 svarta kalamataoliver
  • Instruktioner

    1. Skär de rumsvarma tomaterna i klyftor, dela körsbärstomaterna och låt de allra minsta vara hela.
    2. Lägg i en skål och häll över olivolja och vinäger och blanda väl. I med basilikablad och krydda rikligt med flingsalt och svartpeppar.
    3. Vill du ha oliver i salladen är det bara att kasta i dessa också.
    4. Låt bönorna rinna av väl, skälj dem gärna i ett durkslag. Blanda sedan ner dessa i salladen och vänd runt väl så att alla grönsaker täcks av dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben