Tomatgryta med köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Konserverna är en välsignelse när man har bråttom och snabbt måste få maten på bordet. Genom att blanda innehållet i några olika burkar kan man också lätt åstadkomma trevliga och billiga gryträtter till vardags. Istället för skalade tomater i det här receptet kan man t.ex. välja en soppa med tomat eller champinjoner. Ett paket djupfrysta grönsaker är också gott att blanda i.

Ingredienser

  • 1 burk köttbullar utan sås (eller om man har köttbullar över)
  • 1 burk skalade tomater, 400 g
  • 2 små gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1 knippa klippt persilja
  • 2-3 msk chilisås
  • Paprikapulver
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Häll tomaterna med spad i en gryta och blanda ner finhackad lök och paprika samt hälften av persiljan.
    2. Låt alltsammans småputtra 5 minuter och mosa sönder tomaterna under tiden.
    3. Tillsätt köttbullarna och låt grytan puttra ytterligare 5 minuter tillsammans med kryddorna.
    4. Strö resten av persiljan över till serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    bubbelfia 14 januari 2011

    Jag brukar göra en liknande variant, men med en klick creme fraiche i på slutet. Mumsigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben