Tomatkyckling i vin med grönsaksbulgur

Serverar: 4 portioner

Smakrik, lyxig och snabbgjord gryta som serveras med en färgsprakande bulgur.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1½ dl mellangrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grönsaksbulgur
  • 2 dl grov bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 hackade tomater
  • ½ finhackad gurka
  • Färsk, hackad basilika
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i kuber, salta, peppra och strö över torkad oregano. Bryn kycklingbitarna och lägg över dem i en traktörpanna.
    2. Tillsätt krossade tomater, vin, buljongtärning, chilipulver och örter. Låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med mellangrädde, salt och peppar.
    3. Häll bulgur och vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter. Hacka rödlök, tomat, gurka och basilika. Blanda ner hacket i den färdigkokta bulguren och ringla över lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera grytan med den färgsprakande bulguren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben