Amoz tomatkyckling

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Det här receptet kom till då jag upptäckte att jag hade alldeles för många fina tomater i kylen. En god gryta blev resultatet.

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 4-5 stora fasta tomater
  • Olja
  • Balsamvinäger
  • 1 röd spetspaprika
  • ca 10 cm gurka
  • 3-4 marinerade vitlöksklyftor
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50-75 g gorgonzolaost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk äppelchutney med pepparfrukt+ vitlök (Kiviks)
  • 1 msk kycklingfond
  • ev ljus redning
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna i klyftor (6 på varje) Lägg dem på ett ugnsfast fat och ringla olja och balsamvinäger över. Sätt ugnen på grill och ställ in fatet ganska högt upp i 15-20 min.
    2. Skär filéerna i strimlor och krydda dem med salt och svartpeppar. Bryn dem tills de fått fin färg och lägg dem på et fat så länge.
    3. Strimla paprika, gurka och vitlök och fräs lätt några minuter. Lägg grönsakerna på fatet.
    4. Smula ner osten i stekfettet och låt den smälta. Tillsätt grädde, vin, vatten, chutney och kycklinfond. Låt det koka ihop. Lägg tillbaka kött och grönsaker i grytan. Tillsätt de grillade tomaterna och låt allt puttra några minuter. Red grytan om det behövs.
    5. Servera kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben