Tomatmuffins

Serverar: 12 portioner

Snabba delikatesser till mellanmål, lyxig frukost eller till ett glas gott vin.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 1 msk bakpulver
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 ägg
  • 8 körsbärstomater
  • 1 dl pimentofyllda oliver
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt, oregano och bakpulver i en skål. Vispa ihop filmjölk, margarin och ägg. Häll ner mjölblandningen och rör om till en smet.
    3. Ställ formarna i ett muffinsbleck och fördela smeten i dem. Fördela klyftade körsbärstomater, hackade oliver och riven ost i muffinsen.
    4. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben