Rosmarin- och tomatmuffins

Serverar: 12 portioner

Mumsiga matmuffins med smak av färsk rosmarin. Innehåller även parmesanost och soltorkade tomater i olja.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 bitar soltorkad tomat i olja
  • 35 g riven parmesanost
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 125 g smält smör
  • Muffinsformar
  • Smör till pensling av formarna
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Hacka tomatbitarna. Blanda ner dem, osten och rosmarin i mjölet.
    2. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner detta i mjölblandningen tillsammans med smält smör. Smeten ska bara nätt och jämnt blandas, den får gärna vara lite klumpig.
    3. Pensla muffinsformarna med smält smör och fyll dem till 3/4. Grädda i 200 grader i mitten i ugnen ca 20 minuter, kontrollera med sticka. Stickan ska vara torr när de är färdiga.
    4. Låt muffinsen svalna lite. Stjälp upp ur formarna. Allra godast är de när de är nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben