Rosmarin- och vitlökskotlett med purjorisotto

Serverar: 4 portioner

Saftiga kotletter med mustig risotto. Tricket att få kotletterna saftiga är att brässera dem i vin. Skyn silar du sedan i risotton så att den blir extra mustig.

Ingredienser

  • Risotto
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1½ dl riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ kruka färsk rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor benfria kotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2½ dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • Servering
  • Flagad parmesanost
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Ansa, skölj och skär purjon i 1 cm bitar, skala och skär morötterna i ½ cm tjocka skivor.
    2. Fräs purjolök och morötter i smör, tillsätt riset och fräs med ca ½ minut. Späd med 5 dl buljong och koka sakta ca 20 minuter under omrörning. Späd med mer buljong under tiden.
    3. När riset nästan är mjukt och ganska löst i konsistensen, tillsätts parmesanosten och skyn från köttet silas i. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad persilja.
    4. Repa under tiden rosmarin från stjälkarna och krossa vitlöksklyftorna med skalet på. Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta vitlök och rosmarin.
    5. Lägg i kotletterna och bryn dem på båda sidor. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på vinet och låt köttet koka sakta ca 5 minuter.
    6. Servera risotton med kotletter, rucola och lite flagad parmesanost på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben