Rosmarin- och honungsstekta kalvfilémedaljonger med blomkålspuré
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Serveras gärna med potatisbakelse!
Ingredienser
8 kalvfilémedaljonger á 70-80 g
2 msk olivolja
Finrivet skal av 1 citron
1 rosmarinkvist, finhackade blad
1 msk smör
2 tsk flytande honung
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Instruktioner
Lägg köttet i en skål med olivolja blandat med citronskal och rosmarin. Värm en stekpanna till högsta temperatur precis före servering.
Stek köttet i smör i cirka en minut per sida. Salta, peppra och häll på honungen. Fortsätt stek i cirka en minut till på varje sida till fin färg.
Servera gärna köttet med blomkålspuré och potatisbakelse!
Liknande recept
Rosmarin- och citronfilé
6
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Pilgrimsmusslor och blomkålspuré
35 min
4
Chili- och honungsstekta skinkschnitzlar med krämigt curryris
4
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Sweet Autumn
4
Ugnsbakad röding med blomkålspuré och skogschampinjoner
4
Honungsstekta nektariner med snabbglass
4
Rosmarin- och citronmarinerad fläskfilé
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!