Rosmarin- och honungsstekta kalvfilémedaljonger med blomkålspuré

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Serveras gärna med potatisbakelse!

Ingredienser

  • 8 kalvfilémedaljonger á 70-80 g
  • 2 msk olivolja
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 rosmarinkvist, finhackade blad
  • 1 msk smör
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en skål med olivolja blandat med citronskal och rosmarin. Värm en stekpanna till högsta temperatur precis före servering.
    2. Stek köttet i smör i cirka en minut per sida. Salta, peppra och häll på honungen. Fortsätt stek i cirka en minut till på varje sida till fin färg.
    3. Servera gärna köttet med blomkålspuré och potatisbakelse!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben