Rosmarin- och citronmarinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Snabb marinering räcker för att köttet ska få fyllig smak av aromatisk rosmarin och syrlig citron. Glöm inte att tända grillen i god tid.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 tysk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Marinad
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Till servering
  • Tomat- och basilikasallad (se annat recept)
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i 4 bitar. Lägg dem i en plastpåse. Banka med näven eller en kavel tills köttbitarna är ca 1½ cm tjocka. salta och peppra.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Låt köttet marinera cirka 10 minuter, gärna längre.
    3. Grilla köttet 2-3 minuter per sida eller stek i stekpanna. Servera med tomat- och basilikasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 27 juli 2008

    Jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben