Rosmarin- och hallonpannacotta på chokladbotten

Serverar: 4-6 portioner

Rosmarin i en pannacotta. Jajemen, och gott blir det.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 påse Carlshamn Bageri Cookie mix
  • ½ dl vatten
  • 3/4 flytande margarin
  • Pannacotta
  • 250 g frysta hallon
  • 4 stjälkar rosmarin
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl gelésocker multi, Dansukker
  • 1-2 vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 msk ljus sirap
  • Färska hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Häll cookiesmix, vatten och flytande margarin i en bunke och rör om till en jämn smet. Häll ut på en plåt och grädda i ca 8 minuter. Låt svalna. Skär sedan ut runda bottnar med ett glas. Tryck ner 2 stycken i varje pannacottaglas.
    3. Tina upp hallonen och mixa. Skär rosmarin i mindre delar. Blanda matlagningsgrädde, rosmarin och vaniljsocker i en kastrull och låt småsjuda i 20 minuter. Häll i mixade hallon och rör om ordentligt.
    4. Tillsätt gelésocker och låt koka i 30 sekunder. Sila av och häll upp i pannacottaglasen. Ställ in i kylskåp tills pannacottan har stelnat ca 3-4 timmar.
    5. Innan servering så ringla över sirap och garnera med färska hallon och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben