Tomatmuffins med parmesanost och tomatgömma

Serverar: 8 portioner

Matiga tomatmuffins med soltorkade tomater, parmesanost, pinjekärnor och färsk basilika. Jättegott tillsammans med lufttorkad skinka eller salami. 266 kalorier per portion 16 g fett 11 g protein 20 g kolhydrater

Ingredienser

  • 5 soltorkade tomater
  • 80 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm riven muskot
  • 1 krm socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 6 g torrjäst, ½ förpackning
  • 2½-3 dl vetemjöl
  • 10 basilikablad
  • 50 g pinjekärnor
  • 16 körsbärstomater
  • Smör eller olja till formarna
  • Instruktioner

    1. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, mjölk, olivolja och kryddor i en bunke. Blanda torrjästen med mjölet och häll ner i äggsmeten. Blanda ordentligt.
    2. Blanda ner de soltorkade tomaterna i degen tillsammans med basilika, parmesanost och pinjekärnor. Fyll hälften av degen i 8 små muffinsformar. Lägg en körsbärstomat i degen, fyll på med resten av degen och toppa med en körsbärstomat.
    3. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader och baka muffinsarna i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben