Tomatmuffins med parmesanost och tomatgömma
Matiga tomatmuffins med soltorkade tomater, parmesanost, pinjekärnor och färsk basilika.
Jättegott tillsammans med lufttorkad skinka eller salami.
266 kalorier per portion
16 g fett
11 g protein
20 g kolhydrater
Ingredienser
5 soltorkade tomater
80 g parmesanost
2 ägg
4 msk mjölk
4 msk olivolja
1 krm riven muskot
1 krm socker
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
6 g torrjäst, ½ förpackning
2½-3 dl vetemjöl
10 basilikablad
50 g pinjekärnor
16 körsbärstomater
Smör eller olja till formarna
Instruktioner
- Hacka de soltorkade tomaterna grovt och riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, mjölk, olivolja och kryddor i en bunke.
Blanda torrjästen med mjölet och häll ner i äggsmeten.
Blanda ordentligt.
- Blanda ner de soltorkade tomaterna i degen tillsammans med basilika, parmesanost och pinjekärnor.
Fyll hälften av degen i 8 små muffinsformar.
Lägg en körsbärstomat i degen, fyll på med resten av degen och toppa med en körsbärstomat.
- Låt degen jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader och baka muffinsarna i 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)