Ost och tomatmuffins

Serverar: 12 portioner

195 kalorier per muffins Matmuffins är goda att servera till en soppa eller te. De passar även bra att frysa.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g torkade tomater
  • 100 g riven ost 17 %
  • 2 ägg
  • ½ dl olivolja
  • 4 msk naturell lättyoghurt
  • 3 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Lägg de torkade tomaterna i blöt ca 5 minuter, hacka dem sedan. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar av papper på en plåt.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda i tomater och 75 g av osten.
    3. Vispa ihop ägg, olja, yoghurt och mjölk och rör ner det i mjölblandningen. Fördela smeten i muffinsformarna och strö över resten av osten.
    4. Grädda i ugnen tills muffinsen fått fin färg och är genomgräddade, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben