Tomatpaj med fetaost

Serverar: 6 portioner

God paj med tomater, fetaost och oliver.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk hackad oregano eller 1 1/2 msk torkad
  • 175 g fetaost
  • 10 pimentofyllda gröna oliver
  • 10 urkärnade svarta oliver
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200ºC.
    4. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min.
    5. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg löken i botten på pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Salta och krydda. Smula över osten. Lägg i de skivade oliverna.
    6. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och svartpeppar. Häll blandningen i pajskalet.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
    8. Servera en blandad sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annsofiem 10 maj 2012

    Bytte ut oliverna till sardiner i tomatsås det blev också gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben