Tomatpaj på frasig risbotten

Serverar: 6 portioner

Den här goda pajen har en botten av ris och är fylld med smakrika plommontomater, svarta oliver, ägg och ost.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 6 plommontomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 dl rundkornigt ris
  • 1 dl riven smakrik ost, 17 % fett
  • 1 dl färsk timjan, hackad
  • 4 ägg
  • 1 dl svarta oliver, skivade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl naturell yoghurt, 3 % fett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en pajform, ca 22 cm i diameter, med olja. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla tomaterna med olivolja, krydda med salt och peppar och ugnsbaka 30 minuter tills mjuka.
    2. Koka riset enligt paketets anvisningar. Låt rinna av väl och låt svalna tills rumstempererat. Blanda ris, ost, timjan och ett ägg väl.
    3. Klä pajformen med risblandningen. Tryck med baksidan av en sked så att pajbottnen blir fast. Grädda 20 minuter.
    4. Fördela tomater och oliver jämnt över pajbottnen. Vispa ihop resten av äggen, oregano och yoghurt. Häll äggstanningen över tomaterna. Grädda pajen cirka 50 minuter tills fast. Låt pajen svalna lätt före servering. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben